Határtalanul 2018.

A program állomásai:

  • 2017.november 08.: Előkészítő órák
  • 2018.április 24.: Témanap
  • 2018.június 11-14.: Kirándulás
  • 2018.június 15.: Előadás ötödikeseknek
  • 2018. június 15.: Értékelő órák

2017. november 08. Előkészítő órák

Az előkészítő órák során megismertük a cipszerek történetét, és a német eredetű népcsoport magyar történelemben és szabadságharcainkban játszott szerepét. Beszélgettünk a határon túli magyarság helyzetéről, a kisebbség kérdéseiről, különös tekintettel a meglátogatandó magyarlakta vidékekre. A diákok bemutatókat készítve megismertették egymással a kirándulás helyszíneit.

2018.április 24. Témanap

Iskolánk diákjait megismertettük a Kárpát-medencei magyarság elhelyezkedésével, néprajzi jellegzetességeivel. Bemutattuk az általunk meglátogatandó területeket és helyszíneket.

2018.június 11-14. Kirándulás

CIPSZEREK FÖLDJÉN, A FELVIDÉKEN - A SZEPESSÉG TERMÉSZETI ÉRTÉKEI ÉS KULTURÁLIS KINCSEI:

A Határtalanul! program keretében iskolánk 60 hetedik osztályos tanulója Szlovákia magyarlakta területeire utazott június 11-én. Négy napot töltöttünk a Felvidéken. A magyar történelemben és kulturális örökségünk tekintetében is kiemelkedő jelentőségű tájegység, a cipszerek lakta Szepesség kulturális és természeti értékeit ismertük meg. Az utazás során rengeteg élménnyel gazdagodtak diákjaink. A kirándulás főbb állomásai képekben és néhány beszámoló:

Szerkesztés alatt...

2018.június 15. Előadás ötödikeseknek

Két vállalkozó élménybeszámolót tartott az 5. osztályosoknak. Bízunk benne, hogy felkeltettük az érdeklődésüket, kíváncsiságukat, és ők is pályáznak hasonló kirándulásra.

2018. június 15. Értékelő órák

Az értékelő órán röviden összegeztük, hogy a tervezett célok milyen mértékben valósultak meg. Megbeszéltük kinek mi volt a legemlékezetesebb élménye. Rövid kvíz keretében megnéztük ki mire emlékszik a rengeteg új információból. Néhány napló és az út során készült képek segítségével végig követtük kirándulásunk állomásait.